ΕΡΓΑΣΤΗΡΙ ΚΕΡΑΜΙΚΗΣ-ΑΡΧΑΙΟΛΟΓΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ

Την Πέμπτη, 13-02-2020, οι μαθητές των Α΄, Β΄  & Γ΄ Τάξεων, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, κα Μελά Βασιλική, κα Γούλα Γλυκερία, κα Κασσωτάκη Νάντια, κα Δημητρίου Χριστίνα, κα Χριστοπούλου Νόρα και τη Διευθύντρια κα Ντούκα Γιώτα,  επισκέφθηκαν το Εργαστήρι Κεραμικής στο Αίγιο. Εκεί ο κος Λυριντζής τους παρουσίασε την τέχνη του πηλού δείχνοντάς τους αντιπροσωπευτικά  δείγματα, αντίγραφα της αρχαιότητας. Στο τέλος οι μαθητές ζωγράφισαν κεραμικά πιάτα που το πήραν μαζί τους.

Στη συνέχεια οι μαθητές επισκέφθηκαν το Αρχαιολογικό Μουσείο Αιγίου όπου ξεναγήθηκαν στους αρχαιολογικούς θησαυρούς που έχουν βρεθεί στην περιοχή μας. 

ΒΟΣΤΙΤΣΑ 2020

Την Κυριακή, 26 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές των Ε΄ & ΣΤ΄ Τάξεων συμμετείχαν στη δοξολογία και στην παρέλαση για τον εορτασμό της «ΜΥΣΤΙΚΗΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΗΣ ΤΗΣ ΒΟΣΤΙΤΣΑΣ  26-30 Ιανουαρίου 1821» με συνοδούς εκπαιδευτικούς τον κο Κωσταρίδη Βασίλειο και την  κα Μελά Βασιλική.

ΚΟΠΗ ΠΙΤΑΣ 2019

Την Παρασκευή, 17 Ιανουαρίου 2020, ο Σύλλογος Γονέων & Κηδεμόνων του Σχολείου μας έκοψε την καθιερωμένη πρωτοχρονιάτικη πίτα για κάθε Τάξη του Σχολείου προσφέροντας δώρο  στον τυχερό που βρήκε το φλουρί.Πίτα επίσης υπήρχε για τους δασκάλους, αλλά και για τα μέλη του Δ.Σ. του Συλλόγου.

Τυχεροί για το 2020 είναι:

Νηπ/γείο:Βεκιαρέλης Ορέστης  -  Α΄ Τάξη: Σιδηρόπουλος Τίμος   -  Β΄ Τάξη: Ανδριόπουλος Λεωνίδας   -    Γ΄ Τάξη: Μεντζελοπούλου Χριστίνα

Δ΄ Τάξη: Κότσα Κριστιάν - Δαμαλάς Χρήστος      -     Ε΄ Τάξη:Χαρίσης Μιχαήλ     -    ΣΤ1΄ Τάξη: Καραγιαννίδου Μάρα     -   ΣΤ2΄ Τάξη:Προύντζου Ελένη

Δασκάλα: Χριστοπούλου Νόρα     -       Σύλλογος: Χριστοδουλόπουλος Άγγελος

 

ΚΑΙ ΤΟΥ ΧΡΟΝΟΥ!!!!

 

 

 

 

 

ΙΣΤΟΡΙΚΟ & ΛΑΟΓΡΑΦΙΚΟ ΜΟΥΣΕΙΟ - ΕΡΓΟΣΤΑΣΙΟ ΚΡΙΝΟΣ

Την Τετάρτη, 22 Ιανουαρίου 2020, οι μαθητές των Α΄, Β΄  & Γ΄ Τάξεων, συνοδευόμενοι από τις δασκάλες τους, επισκέφθηκαν το Ιστορικό και Λαογραφικό Μουσείο Αιγίου και γνώρισαν από κοντά την ιστορία του τόπου μας, μέσα από την ξενάγηση στα  εκθέματά του, αλλά και τα αντικείμενα και εργαλεία που χρησιμοποιούσαν οι παππούδες και οι γιαγιάδες μας.

Οι μαθητές των Δ΄, Ε΄, ΣΤ1΄ & ΣΤ2΄Τάξεων, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, επισκέφθηκαν το εργοστάσιο "ΚΡΙΝΟΣ" στη Ροδοδάφνη Αιγίου. Εκεί οι ιδιοκτήτες του Κων/νος, Ιωάννης και Ιωάννα Αναστασοπούλου ξενάγησαν μαθητές και εκπ/κούς στις εγκαταστάσεις του εργοστασίου και τους  ενημέρωσαν με κάθε λεπτομέρεια για την εμφιάλωση και συσκευασία του  νερού.

 Στο τέλος της περιήγησης όλοι, μαθητές και εκπ/κοί, γεύτηκαν προϊόντα παραγωγής του εργοστασίου, πορτοκαλάδες – νερά, καθώς και ιδιαίτερα κεράσματα, προσφορά των ιδιοκτητών του.

Μετά την ξενάγηση στο Μουσείο και στο εργοστάσο ΚΡΙΝΟΣ όλοι οι μαθητές έπαιξαν στο Δημοτικό Στάδιο Αιγίου.

ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ

Την Πέμπτη, 9 Ιανουαρίου 2019, όλοι οι μαθητές του Σχολείου μας, συνοδευόμενοι από τους δασκάλους τους, παρακολούθησαν τη θεατρική παράσταση "Ένα παιδί μετράει τ΄άστρα" του Μενέλαου Λουντέμη από το ΔΗ.ΠΕ.ΘΕ. Πάτρας στο Δημοτικό Θέατρο Πάτρας "ΑΠΟΛΛΩΝ".

Ο ήρωας της ιστορίας ο Μέλιος "πιάνει φιλία" με τα βιβλία για να μάθει όσα του κρύβουν οι μεγάλοι. Με πείσμα, με πάθος και με ελπίδα τραβάει ολομόναχος για τη μεγάλη πολιτεία, για το μεγάλο Σχολείο.

Στα δύσκολα βήματά του συναντά φίλους αλλά και σκληρούς ανθρώπους. Και παλεύει, παλεύει να φτάσει στ' άστρα. Γνωρίζει την προδωσία και τη φιλία, το μίσος και την τρυφερότητα, δοκιμάζεται και αδικείται, αγαπά και αγαπιέται, υποστηρίζει την αλήθεια και παλεύει την αδικία. Το ταξίδι του αυτό, το ταξίδι προς την ενηλικίωση με τις πίκρες και τις χαρές τον σημαδεύει για πάντα. Μαζί του σημαδεύει κι εμάς, γιατί ο κόσμος του Μέλιου δε διαφέρει σε τίποτα από το δικό μας κόσμο, από το δικό μας αγώνα.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Top