Ιστορία του Σχολείου

 7ο ΔΗΜΟΤΙΚΟ ΣΧΟΛΕΙΟ ΑΙΓΙΟΥ   -   ΣΤΑΦΙΔΑΛΩΝΑ    

 

    Τα Σταφιδάλωνα  είναι ένας ημιαστικός οικισμός του Αιγίου που απέχει 1,5 χμ. από το κέντρο του. Η πλειοψηφία των κατοίκων έχει κατέβει στην περιοχή κυρίως από το Δροσάτο, από τους Πετσάκους και τη Γουμένισσα Καλαβρύτων. Στα Σταφιδάλωνα, πριν γίνει οικισμός, υπήρχαν αλώνια για σταφίδες και σταφύλια και γι’ αυτό ο οικισμός ονομάστηκε Σταφιδάλωνα.

    Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου ιδρύθηκε  με το ΦΕΚ 15490/26-02-1947 και λειτούργησε για  τουλάχιστον δέκα πέντε χρόνια ως 1/θέσιο, σ΄ ένα δωμάτιο( αποθήκη) του κ. Μπάλα και τη δεκαετία 1960-1970 στο σπίτι του κ. Καυκά επί της οδού Σταφιδαλώνων ως 2/θέσιο. Στη συνέχεια  στεγάστηκε σε κτίριο του κ. Καρούμπαλου Αθανάσιου επί της οδού Γουμένισσας και λειτουργούσε ως 3/Θέσιο μετά το 1978.Υπήρχαν δύο αίθουσες κι ένα μικρό γραφείο. Δύο δάσκαλοι δίδασκαν σε πρωινή βάρδια κι ένας σε απογευματινή, εναλλάξ κάθε βδομάδα..Το προαύλιο ήταν πολύ μικρό και απέναντι από το κτίριο. Τα παιδιά έπρεπε να περάσουν το δρόμο  για να κάνουν το διάλειμμά τους.

    Το οικόπεδο του καινούργιου κτιρίου αγοράστηκε τη δεκαετία του ’80 ιδιοκτησίας  κου Παπαλουκά  επί δημαρχίας Αλέκου Μέγαρη και είναι τέσσερα(4) στέμματα.

    Το 1990 ο Υφυπουργός Παιδείας, Βασ. Μπεκίρης θεμελίωσε το Σχολείο και το 1994 υποδέχτηκε τους μαθητές του. Το 1995 έγινε 5/Θέσιο και το 1996 6/Θέσιο και με αυτή την οργανικότητα εξακολουθεί και σήμερα να λειτουργεί.

    Το 2005 έγινε Ολοήμερο και από το 2001 λειτουργεί στο Σχολείο Τμήμα Ένταξης που φοιτούν μαθητές με μαθησιακές δυσκολίες από την ευρύτερη περιοχή του Αιγίου.

    Το 7ο Δημοτικό Σχολείο Αιγίου, σήμερα, είναι ένα από τα πιο σύγχρονα κτήρια της Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης της ευρύτερης περιοχής και διαθέτει, βιβλιοθήκη , που λειτουργεί και ως δανειστική, αμφιθέατρο όπου γίνονται  ποικίλες εκδηλώσεις, αίθουσα προβολών, αίθουσα Η/Υ, γήπεδα μπάσκετ, βόλεϊ και παιδική χαρά. 

    Στο χώρο του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου στεγάζεται και ο Σύλλογος Εκπ/κών Πρωτοβάθμιας Εκπ/σης Αιγιάλειας.

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Top