Η ΩΡΑΙΟΤΕΡΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Στην κατάμεστη αίθουσα του “ΠΟΛΥΚΕΝΤΡΟΥ” στην παραλία Μυρτιάς, η θεατρική ομάδα του 7ου Δημοτικού Σχολείου Αιγίου παρουσίασε το βράδυ της Κυριακής, 12  Ιουνίου 2016– υπό την αιγίδα του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων – τη θεατρική παράσταση: «Η ωραιότερη ιστορία του κόσμου», του συγγραφέα Βασίλη Μαυρογεωργίου .

Η σκηνοθετική και μουσική επιμέλεια  ήταν του Γιάννη Καυκά, οι χορογραφίες της Μαργιάννας Καρασαββίδου, τα σκηνικά των Γιάννη Κουνινιώτη και Κωνσταντίνου Λογοθέτη, η ηχογράφηση του Σαράντη Μπαλή, τα κοστούμια του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων, ενώ την τεχνική ομάδα αποτελούσαν μέλη του Σύλλογου Γονέων και Κηδεμόνων.

«Στο παγωμένο βασίλειο του Βορρά η βασίλισσα κρατά φυλαγμένη σαν πολύτιμο θησαυρό την ωραιότερη ιστορία του κόσμου. Δύο φιλόδοξοι παραμυθάδες, ένας από τη Δύση κι ένας από την Ανατολή, καταφθάνουν εκεί για να την ακούσουν. Η βασίλισσα τους ανακοινώνει πως έχουν τρεις μέρες για να αποδείξουν ποιος από τους δυο είναι καλύτερος γράφοντας από ένα παραμύθι. Σ’ αυτόν θα χαρίσει την ιστορία της, ενώ τον άλλο θα τον φυλακίσει για πάντα. Και ξεκινούν. Οι τρεις μέρες περνούν γρήγορα και το πρωί της τέταρτης μαζεύονται όλοι στην αίθουσα του θρόνου για να ακούσουν τα δύο παραμύθια. Παρακολουθώντας τους δύο κόσμους, της Δύσης και της Ανατολής, οι μικροί θεατές διακρίνουν τις διαφορές τους και διαμορφώνουν εικόνες των πολιτισμών τους. Μέσα από τα δύο παραμύθια «ταξιδεύουν» σε άγνωστους κόσμους. Ο Τριστάνος από τη μία πλευρά και ο Αλή από την άλλη, οι ήρωες των δύο παραμυθιών, θα χορέψουν, θα ερωτευθούν, θα διασχίσουν ερήμους, αλλά και θα παλέψουν. Στο τέλος, όμως, οι τόσο διαφορετικοί κόσμοι θα φτάσουν να έχουν πολλά κοινά σημεία»

Η είσοδος ήταν ελεύθερη, με προαιρετική οικονομική ενίσχυση για το ΕΚΑΜΕ – Αμεα Αιγίου.

                 

               

ΕΠΙΚΟΙΝΩΝΙΑ


Top